Acupunctuur


acupunctuur.jpgAcupunctuur is een onderdeel van de al eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Hier wordt uitgegaan dat lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaakt worden door verstoringen in de energiehuishouding. Acupunctuur zet het lichaam en geest aan zichzelf te genezen m.b.v. naaldjes
om deze verstoringen te herstellen. De prikjes van de steriele naald voelt u niet of nauwelijks. Wel wordt er een soort schokje ervaren. Dit heet Qi (Tschi) en is energie overdracht.

Modern westers onderzoek heeft de werking van acupunctuur bewezen. De combinatie van westerse- en oosterse geneeskunde is een geweldige wederzijdse versterking en goede aanvulling op elkaar.

acupunctuur oor

In onze de praktijk worden veel verrichtingen gedaan met ooracupunctuur, ook wel auriculotherapie genoemd. Hierbij worden hele kleine, zogenaamde verblijfnaaldjes, in het oor geplaatst en met een pleistertje afgedekt. Deze naaldjes kunnen meerdere dagen blijven zitten.
Ook
wordt er ook veel gewerkt volgens de Global Balance methode van Dr. Tan, een systematische aanpak waarbij vaak snel opmerkelijke resultaten worden bereikt.

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Men hoeft er niet in te geloven om acupunctuur te laten werken, maar vertrouwen in de therapeut is wel een pré. In onze praktijk is er veel ervaring op het gebied van hormonale aandoeningen, zoals overgangsklachten, menstruatieproblemen of problemen bij het zwanger worden. Maar ook meer mentaal georiënteerde aandoeningen zoals stress- en burn-out klachten komen voor acupunctuur in aanmerking. Overige indicaties die wij behandelen zijn hoofdpijnen, hulp bij afvallen en het stoppen met roken. Regelmatig wordt een acupunctuurbehandeling gecombineerd met gewichtsconsulten, voetreflexzonetherapie of fysiotherapie.

Omdat wij zijn aangesloten bij de NVA/KAB wordt de acupunctuur in de aanvullende verzekering door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Zie hiervoor www. acupunctuur.nl of informeert u zich bij uw zorgverzekeraar.

yingyang

Link:   Vereniging voor Acupunctuur


Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur, oftewel Constitionele Facial Renewal (gezichtverjonging) is een subspecialisme van de acupunctuur. Het is een veilige, vrijwel pijnloze en effectieve niet-chirurgische behandeling. Deze is er vooral op gericht verouderingssymptomen te verminderen. Het is één van de oudste cosmetische behandelvormen die er in de Chinese Geneeskunde wordt gegeven. De behandeling met fijne naaldjes zorgt ervoor dat kleine rimpels verdwijnen, diepe rimpels verminderen. Het geeft een verbetering van de spierspanning in het gezicht. Bovendien laat behandeling het gehele lichaam beter functioneren(constitutie). Rimpels zijn namelijk vaak een afspiegeling van de organen. Een goede innerlijke energiebalans geeft uiterlijke schoonheid. Het is een techniek die van binnenuit verjonging geeft. Het gezicht komt er kalmer uit te zien. Naaldjes worden geplaatst op bepaalde punten in het gezicht en nek om de lichaamenergie te stimuleren. Dit bevordert vervolgens de aanmaak van collageen waardoor de rimpels als het ware opgevuld worden. Ook wordt de doorbloeding bevorderd waardoor de teint verbeterd.

Enigszins afhankelijk van de leefwijze volstaan 12 tot 15 behandelingen, 1 à 2 keer per week. Na ongeveer 7 keer wordt het effect reeds zichtbaar. Na een aantal maanden kan eventueel een onderhoudsbehandeling gewenst zijn. Facial renewal kan het gezicht 5 tot 15 jaar verjongen en de effecten houden gemiddeld 2 jaar. Vergoeding zoals bij acupunctuur. Meer informatie zie


Electro-acupunctuur / Rathera therapie

In onze praktijk wordt ook elektro-acupunctuur gegeven. Met behulp van elektro-acupunctuur stelt de therapeut vast welke verstoringen in het lichaam aanwezig zijn. Vervolgens behandelt hij de oorzaak van de klachten; niet de symptomen maar de gesignaleerde verstoringen. Het uiteindelijke doel is evenwichtsherstel van lichaam en geest.

Een methode van electro-acupunctuur die ik veel toepas is de Rathera therapie. Voor meer informatie verwijs ik graag naar de volgende

Link:   Rathera therapie

Terug naar boven