De therapeuten

Madeleine
Madeleine van Zoelen

Fysiotherapeut / Acupuncturist

Na haar afstuderen in 1983 is Madeleine samen met haar huidige praktijk/partner Peter een fysiotherapiepraktijk en sportmedisch centrum met fitnessaccommodatie in Amsterdam begonnen. Zij volgde opleidingen in Sportfysiotherapie, Acupunctuur, Dry needling en Voetreflexzone therapie. In de Acupunctuur heeft zij zich verbijzonderd met elekto-acupunctuur, cosmetische acupunctuur, ooracupunctuur en Global Balance Dr Tan. Daarnaast heeft zij zichzelf bekwaamd in de voedingsleer en de cursus orthomoleculair- en gewichtsconsulent afgerond.
In 1989 startte zij met Peter de praktijk in Aalsmeer. Zij heeft ruim 15 jaar gewerkt als sportfysiotherapeut voor de WTA en ITF (internationale tennisorganisaties) waarbij zij meereisde voor spelersbegeleiding en -behandeling bij grote toernooien waaronder Wimbledon, Roland Garros en de Olympische Spelen. In 1996 heeft zij haar werkzaamheden voor de praktijk in Amsterdam beëindigd. Van 1999 tot 2004 was zij werkzaam als zwangerschapsdocent bij Thuiszorg Amstelland.
Vandaag de dag is Madeleine welbeschouwd een breed georiënteerde (fysio)therapeut die vanuit een holistische visie graag haar patiënten bijstaat in hun algehele- en biopsychosociale welzijn.

 Fysiotherapeut / Manueel therapeut

Peter studeerde af aan de Stichting Academie voor
Fysiotherapie Amsterdam in 1983. Met partner Madeleine heeft hij dat jaar een fysiotherapiepraktijk opgezet op een groot sportpark in Amsterdam begonnen. Later is deze met twee sportartsen uitgebouwd tot een SportMedischCentum.
Peter heeft vervolgopleidingen gevolgd in o.a. Sportfysiotherapie, Manuele therapie, Dry Needling en coaching. In 1989 heeft hij met Madeleine een éénmanspraktijk in Aalsmeer overgenomen wat in de jaren is uitgegroeid tot de huidige situatie van FysioZZG in Gezondheidscentrum Zwarteweg.
In 1996 heeft hij zijn werkzaamheden in Amsterdam beëindigd om zich meer te richten op zijn werkzaamheden in Aalsmeer en het dependance in Amstelveen.
Hij  heeft veel ervaring opgedaan in het begeleiden en behandelen van (top)sporters in binnen en buitenland. Vandaag de dag is hij hoofdzakelijk als manueel therapeut werkzaam en beschouwt hij zijn patiënten vooral vanuit hun sociaal-maatschappelijk omgeving. Vanuit die visie tracht hij door middel van technisch handelen en coaching het beste resultaat voor zijn patiënten te bereiken. Zijn grootste uitdaging is een welkome bijdrage te kunnen leveren aan een goede kwaliteit van leven voor zijn patiënten.

img_9730-11-09-18-01-31-e1536678135758.png
Ellen Gribling

Algemeen Fysiotherapeut

Ellen is in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool van
Amsterdam. Na het afstuderen is zij werkzaam geweest in  een particuliere praktijk in Uithoorn en Mijdrecht en sinds 1998 in deze praktijk. Eerst drie jaar als medewerkster en sinds 2002 als mede-eigenaar. Zij heeft opleidingen gevolgd voor docente babymassage, Viscerale therapie, Dry Needling en Kinesio taping volgens Dr. Kenzo Kase. Daarnaast heeft zij zich bekwaamd in motivational intervieuwing en oplossingsgericht coachen.

Terug naar boven