Sportfysiotherapie


Sportfysiotherapie is een verbijzondering van de fysiotherapie. Het is niet alleen bedoeld voor diegene die een blessure heeft opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk weer wil gaan sporten. Het is juist de verantwoordelijkheid van de sportfysiotherapeut de sporter in bescherming te nemen en hem of haar optimaal te begeleiden bij de terugkeer naar het beoefenen van de sport. Revalideren met een lange termijnvisie dus.
Zodoende richt de sportfysiotherapeut zich op preventieve aspecten en geeft voorlichting over sportblessures. Hij/zij overweegt de factoren die voor herhaling kunnen zorgen en/of waar de patiënt in kwestie gevoelig voor is.  Bovendien kan men ondersteuning bieden in geval er sprake is van overtraining of wanneer deze dreigt te ontstaan. De therapeut zorgt voor een goede trainingsopbouw bij het hervatten van de sport of voor een aangepast trainingsprogramma indien er kan worden doorgesport. Dit kan  gecombineerd worden met overleg met coach of trainer en door gebruik van hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld (Kinesio)taping.

De sporttherapeut begrijpt wat er tijdens sporten kan gebeuren en begrijpt ook dat u zo snel mogelijk weer pijnvrij wilt sporten. Onze sporttherapeuten zullen ook indien nodig het materiaal controleren zoals tennisrackets of sportschoenen. Onze therapeuten zijn zelf erg sportief, doen nog dagelijks aan sport en hebben veel verschillende sporten beoefend of nog. Zij zullen de patiënt zodoende nog beter begrijpen en kunnen begeleiden in het blessureleed de sporter heeft geveld.

Met 25 jaar ervaring in de sportfysiotherapie, tot op internationaal niveau, en het in het verleden runnen van een SportMedischCentrum kunnen onze sportfysiotherapeuten u goed van dienst zijn op allerlei aspecten van de sport. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

img0016

Terug naar boven