Gewichtsconsulent en voedingsadvies

 

De gewichtsconsulent en voedingsadviseur houdt zich bezig met gewichtsproblemen en geeft voedings- en bewegingsadviezen.
Als gewichtsconsulent begeleidt de therapeut met name mensen met gewichtsproblemen. Zij richt zich op  het onder- of overgewicht en stelt hiervoor een op de persoon afgestemd behandelplan op.
Als voedingsadviseur bekijkt zij de cliënt meer vanuit zijn of haar maatschappelijke situatie en levensomstandigheden. Een plan van aanpak houdt dan meer rekening met de persoonskenmerken en past hierop een evenredig voedingsprogramma aan ter ondersteuning bij een verbeterd algemeen welbevinden en in herstelsituaties .

Voor de behandeling van onder- of overgewicht bestaat geen pasklaar protocol. Ieder mens reageert anders op voeding en niet elke situatie is hetzelfde. Mensen proberen soms af te vallen met een voor hun ongeschikt dieet. Vaak spelen overige factoren, zoals stress, emoties(eten) en gewoonten een rol.

Wij streven in onze praktijk naar om tot een voedingswijze te komen die aansluit bij de cliënt en leidt tot een gezondere leefwijze. Een strak uitgekiend dieet hoeft men bij ons dan ook niet te verwachten. Voor een langdurig resultaat richten wij ons dan ook vooral op het eetpatroon. Wanneer eet en drink je wat en hoeveel.
Onze gewichtconsulent is ook (sport)fysiotherapeut. Dit maakt haar concept met betrekking tot de nodige houdings- en bewegingsadviezen compleet.

Vaak wordt de behandeling in combinatie met acupunctuur gegeven. Middels acupunctuur kan een betere balans van de bloedsuikerspiegel bereikt worden waardoor het hongergevoel verminderd of zelfs uitblijft.

weeg

 

Terug naar boven