Dry needling

 

Dry Needling2Dry needling is een zeer efficiënte behandelmethode van pijn en stijfheid in de spieren. Als gevolg van diverse oorzaken kunnen er in de spieren pijnpunten ontstaan, in onze terminologie wel aangegeven als triggerpoints. Deze punten liggen vaak op diepere plaatsen in de spieren. Triggerpoints zijn goede entree punten om spieren te kunnen behandelen. In plaats van met manuele technieken is er een goed werkende methode uitgevonden door deze punten met naalden te bewerken. Met het plaatsen van een dunne en flexibele (acupunctuur)naald in het triggerpoint wordt deze als het ware op een mechanische wijze ontladen. Dit kan gepaard gaan met een korte en krachtige aanspanning van het spiergedeelte de zogenaamde twitch, die door de patiënt vaak goed wordt waargenomen. De betreffende spier reageert hier vaak gelijk op met ontspanning. Een direkte pijnvermindering en verbeterde beweeglijkheid van de betrokken spieren en gewrichten worden vaak door de patiënt waargenomen.
Dry Needling heeft zich bewezen als een welkome aanvulling bij de diverse behandelvormen en is niet weg te denken bij de hedendaagse fysiotherapeutische praktijk. 

Alhoewel Dry Needling wordt verricht met acupunctuurnaalden is het nadrukkelijk géén acupunctuur. Waar de acupunctuur zich beroept op een energetische werkwijze is die van Dry Needling puur mechanisch.

 


Link:   Patiënt informatie Dry Needling

Terug naar boven